Ingrediente briose
- 130 g unt moale
- 80 g zahar
- 3 lingurite scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita de ghimbir ras
- 3 oua
- 100 ml lapte
- 2 mere mici taiate bucatele
Se mixeaza untul cu zaharul, ouale si scortisoara pana devine ca o crema. Treptat se adauga faina amestecata cu praful de copt, ghimbirul si laptele.
Compozitia se toarna astfel: ( in tava tapetata cu hartie speciala pt briose) se pune in prima faza cate o lingura de compozitie, se pun bucatile de mar si mai punem peste o lingura de compozitie.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute pana trece de testul cu scobitoarea.
Scoatem tava din cuptor si lasam briosele sa se raceasca.
Ingrediente crema
- 300 ml lapte
- 2 linguri zahar
- 1 plic praf de budinca de caramel
- 100 g unt moale
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si lasam craticioara cu budinca sa se raceasca in apa rece. Adaugam untul moale si mixam bine pana devine ca o crema moale.
Punem crema intr-un pos si spritam crema pe fiecare briosa. Deasupra am pus cate o bombonica de caramel cu lapte.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu