marți, 8 aprilie 2014

Guguluf cu ciocolata si pere

Prajitura Guguluf este o specialitate din Austria, Germania de Sud si este foarte indragita atat de cei mari, cat si de cei mici. Este o prajitura usoara, rapida si delicioasa datorita ciocolatei si a perelor. Reteta initiala am gasit-o pe bucataras.ro si am adaptat-o dupa bunul meu plac.

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 180 g faina
  •  1 plic praf de budinca
  • 130 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 plif praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 pere taiate felii
  • 1 lingura unt pentru tapetat
  • 1 lingurita scortisoara
CUVERTURA
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • bombonele 
Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam incet uleiul, ca sa nu se taie crema, exact ca si la maioneza. Amestecam praful de budinca cu faina, praful de copt, laptele rece si incepem sa adaugam la compozitia de galbenusuri pana se omogenizeaza bine. Tapetam tava cu unt si turnam 1/3 din compozitie in tava. Peste punem perele si presaram putina scortisoara. Deasupra turnam 2/3 din compozitie si mai punem un strat de pere presarate cu scortisoara apoi turnam si restul de compozitie.
Introducem tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 40-45 minute pana trece de testul cu scobitoarea.
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca 15 minute, apoi o rasturnam pe un platou.
Pentru cuvertura, punem ciocolata impreuna cu untul intr-o craticioara pe baie de aburi si le lasam la topit, amestecand incontinuu. Turnam cuvertura rezultata peste prajitura, presaram cu bombonele si tinem prajitura la rece pentru cel putin jumatate de ora.
Feliem si servim cu frisca deasupra.
                                                                    Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu