miercuri, 19 martie 2014

Tort valurile Dunarii

Zilele trecute am cautat retete cu visine si am dat peste prajitura valurile Dunarii pe mai multe pagini de internet. Cum nu aveam la indemana numai blatul de tort, m-am hotarat sa-l fac rotund. Este o reteta delicioasa cu frisca, visine si ciocolata, numai buna in zilele mohorate.

Ingrediente pentru blat

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 350 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g visine lasate la scurs
Mixam ouale cu zaharul pana devin ca o crema. Treptat adaugam uleiul, laptele, si faina amestecata cu praful de copt. Impartim compozitia in doua, in una adaugam lingura de cacao si cealalta o lasam asa. Luam o tava, o ungem cu putin ulei, o tapetam cu hartie de copt si turnam prima data compozitia alba in ea, iar pe urma compozitia cu cacao. Deasupra adaugam visinele si le impartim uniform pe toata suprafata blatului. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 40 de minute. Pentru orice caz, facem testul cu scobitoarea.
In timp ce blatul se coace la cuptor, ne apucam de pregatit crema.

Ingrediente pentru crema
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 pliculet intaritor frisca
  • esenta de vanilie Finesse
  • 2 linguri zahar
Glazura
  • 100 ml frisca
  • 100g ciocolata cu lapte sau amara
Fierbem plicul de budinca cu laptele conform instructiunilor de pe ambalaj. Budinca rezultata, o amestecam cu esenta de vanilie si o lasam sa se raceasca cu o folie deasupra. Batem frisca si adaugam pliculetul de intaritor pentru frisca si incorporam in budinca de vanilie racita. Crema o intindem uniform cu ajutorul unei spatule peste blatul racit.
Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida la foc mic, amestecand incontinuu, o lasam sa se raceasca si o turnam peste crema. Cu ajutorul unei furculite vom trasa niste valuri pe intreaga suprafata tortului.
Se serveste ca atare. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu