marți, 18 martie 2014

Prajitura cu mere si crema de vanilie



Aceasta prajitura este de fapt o prajitura rasturnata cu mere si budinca de vanilie deasupra. O prajitura cu mere simpla, cremoasa si care merita incercata.

Ingrediente blat

  • 1 kg de mere decojite
  • 3 pliculete de zahar vaniliat
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri apa
  • 1/2 pachet de praf de copt
Se curata merele de coaja si pe urma se razuiesc si le amestecam cu zaharul vaniliat si lingurita de scortisoara.
Luam un vas de copt pe care o dam cu putin si ulei si o tapetam cu hartie de copt. Turnam merele in tava si pregatim blatul.
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema. Treptat se adauga cele 3 lingura de apa rece si faina amestecata cu praful de copt.
 Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana devin ferme. Se incorporeaza treptat in compozitia de galbenus si se amesteca usor cu lingura de lemn. Adaugam compozitia deasupra merelor din tava si o dam la cuptorul preincalzit de 180 de grade pentru 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca aluatul este gata.
Intre timp pregatim crema delicioasa de vanilie.

Ingrediente crema
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 50 g zahar tos
  • 2 pliculete zahar vaniliat
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor pentru frsica
Fierbem cele doua plicuri de budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, scadem insa cantitatea de lapte, ca sa rezulte o crema cat mai tare. Se lasa budinca la racit cu o folie deasupra sau amestecati incontinuu pentru o racire mai rapida. Se bate frisca cu mixerul, se adauga intaritorul pentru frisca si incorporam usor in budinca. Crema astfel rezultata se rastoarna peste blat si se niveleaza cu ajutorul unui cutit. Deasupra razuiti putina ciocolata neagra si dati prajitura la rece pentru cel putin o ora.
O puteti servi ca atare sau cu frisca deasupra.
Sa va fie de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu