luni, 17 martie 2014

Tort de cafea cu crema de branza



"Un tort delicios si fin datorita cremei de branza cu aroma de vanilla latte."

Ce zi frumoasa este azi. A iesit si soarele dupa weekendul mohorat de care am avut parte.
Cum nu am iesit deloc din casa, m-am gandit sa mai testez ceva bun si am gasit aceasta reteta rasfoind printre reviste si cautand pe paginile de pe net. Mama este intotdeauna cea mai incantata daca incerc ceva nou, asa ca m-am apucat de treaba.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ness
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
Batem oule cu zaharul pana cand compozitia se dubleaza si devine ca o crema. Adaugam treptat cacao, faina amestecata cu praful de copt, nessul si amestecam usor cu o spatula nu cu mixerul (ca sa nu se lase). Compozitia o turnam intr-o tava detasabila, tapetata cu putin ulei si hartie de copt si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute. 
Intre timp cat blatul se coace, ne apucam de crema.

Ingrediente crema
  • 250 g de mascarpone
  • 250 g branza dulce de vaca
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 lingurite de Inka
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • 2 pliculete intaritor pentru frisca
  • ciocolata amara razuita sau de care va place
Se mixeaza branza dulce de vaca cu mascarpone, frisca lichida, zaharul vaniliat si zaharul pudra, esenta de vanilie si Inka. La final adaugam cele 2 pliculete de intaritor pentru frisca si omogenizam bine si dam compozitia la rece.

Intre timp scoatem blatul din cuptor, luam hartia de copt jos si lasam blatul sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet, taiem blatul in doua si scoatem crema din frigider.
Luam primul blat si adaugam jumatate din crema si o intindem uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra adaugam al doilea blat si intindem crema ramasa. La final razuim ciocolata amara peste si o dam la rece pentru cel putin o ora.

Va doresc o zi frumoasa in continuare si pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu