marți, 25 martie 2014

Tort aniversar cu crema de vanilie si zmeura

"Happiness is...Eating fresh Raspberries"

Sambata, am sarbatorit o prietena foarte draga mie. Cu ocazia zilei ei de nastere, i-am facut o surpriza : un tort special. Este un tort acrisor cu vanilie, aroma de lamaie si zmeura.
Pentru acest tort avem nevoie de:

Ingrediente blat

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
Spargem ouale si separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca si o crema. Treptat adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si incorporam in compozitia de galbenusuri. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute. 
Scoatem tava din cuptor, luam hartia si lasam sa se raceasca. Taiem blatul in doua si ne apucam de pregatit crema.

Ingrediente crema
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 pachete unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g zmeura
  • 2 pachete de trandafiri din martipan ( 7 buc)
Fierbem budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, scazand cantitatea de lapte. Luam budinca de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam coaja de lamaie si sucul de lamaie, amestecand incontinuu. Treptat adaugam untul taiat in bucatele si mixam bine pana devine ca o crema. Mie mi s-a parut crema putin acrisoara si am adaugat 3 linguri de zahar pudra.
Luam primul blat de tort, adaugam cam jumatate din crema, deasupra punem zmeura si al doilea blat. Invelim tortul cu crema ramasa. Deasupra punem trandafirii de martipan si presaram niste bombonale verzi de la Dr. Oetker.
Dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore.
Sa va fie de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu