marți, 18 martie 2014

Cheesecake


" I love cheesecake and whipped cream. Those are my two downfalls " Lisa Leslie

Adevar graieste aceasta doamna. Si eu sunt innebunita dupa prajiturile care au in compozitia lor branza.
Aceasta reteta am scos-o de la naftalina, la rugamintea unei prietene. Este un cheesecake fin datorita compozitiei sale de branza amestecata cu frisca.

Ingrediente

  • 300 g de biscuiti simpli petit beurre
  • 150 g unt
  • 500 g branza dulce de vaca
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 esenta de vanilie Finesse
  • 100 g zahar pudra
  • bombonele Haribo
Pentru inceput farmitam biscuitii in robotul de bucatarie pana cand sunt fini ca si pesmetul. Topim untul intr-o cratita la foc mic, avem grija insa sa nu se arda. Adaugam biscuitii faramitati si untul intr-un recipient mai mare de plastic si se amesteca bine pana rezulta un blat de consistenta unui nisip umed.
Luam o forma de copt cu peretii detasabili, o ungem cu putin ulei si o tapetam cu hartie de copt. Pe urma adaugam blatul de biscuiti, o intindem uniform si nivelam cu dosul unei linguri. Dam tava invelita cu folie de aluminiu o ora la frigider.
Intre timp pregatim crema. Amestecam bine branza dulce cu frisca, esenta de vanilie si zaharul pudra in robotul de bucatarie pana devine cremoasa.
Se scoate blatul din frigider si deasupra se pune crema de branza si se mai lasa peste noapte in frigider.
A doua zi, am decorat-o cu cateva bombonele Haribo si am servit-o cu capsuni si sos de ciocolata.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu