duminică, 23 martie 2014

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba si fructe de padure


Am pregatit un tort cu un blat pufos de ciocolata neagra, cu crema de ciocolata alba si fructe de padure.

Ingrediente

  • 300 g ciocolata neagra
  • 300 g unt taiat bucatele
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt 
  • 5 oua
  • 2 linguri rom
Ingrediente crema
  • 400ml frisca lichida
  •  300 g ciocolata alba
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca
  • 300 g fructe de padure
  • 1 punga jeleuri Haribo
Punem laptele intr-o craticioara sa se incalzeasca. Pe rand punem untul, ciocolata rupta bucatele si cele 2 linguri de rom si amestecam pana cand toate se topesc si compozitia devine omogena. Luam craticioara de pe foc si lasam sa se raceasca.
Luam un vas mare de plastic si adaugam ciocolata topita. Adaugam treptat  cate o lingura de faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine compozitia de ciocolata dupa fiecare lingura de faina.
Batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema si le adaugam in vasul cu ciocolata. Albusurile le batem spuma tare si le amestecam in compozitie, amestecand cu lingura de lemn cu grija de sus in jos pana se vor incorpora.
Luam o tava de 28 de cm, o ungem cu putin ulei si o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 40 de minute. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.
Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in doua.
Punem intr-o craticioara 300 ml frisca si o punem pe foc sa se incalzeasca putin. Adaugam in ea ciocolata alba si o lasam sa se topeasca, amestecand incontinuu. Luam craticioara de pe foc si lasam sa se raceasca intr-un vas cu apa si incepem sa mixam cu mixerul ca sa se omogenizeze crema mai bine. Mie mi s-a parut crema foarte dulce si am mai adaugat 100 ml de frisca si cele 2 plicuri de intaritor pentru frisca.
Luam primul blat. Jumatate din crema,o intindem uniform cu ajutorul unei spatule peste blat. Deasupra punem cam jumatate din cantitatea de fructe de padure si deasupra cel de-al doilea blat. Fructele ramase le dam prin blender. Compozitia rezultata,o amestecam cu crema de ciocolata alba si imbracam tortul cu crema. Deasupra punem jeleurile si cu ajutorul unei furculite trasam niste valuri. Dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore.
Va trimit o felie de tort.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu