marți, 18 martie 2014

Prajitura cu branza

Prajitura cu branza e febletea mea. Cu greu ma pot abtine de la prajiturile cu branza, asa ca...le incerc sub diferite combinatii. Aceasta se numeste vacuta, nu numai pentru faptul ca ii cu branza, ci are si pete.

Ingrediente pentru blatul de cacao

  • 4 oua
  • 100 g de zahar
  • 180 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 plic praft de copt
Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam pe rand cele 3 linguri de cacao, uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de galbenus si amestecam cu grija. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava mica de copt, pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt.
Ne pregatim pentru blatul de branza.

Ingrediente pentru blatul de branza
  • 500 g branza dulce de vaca
  • 100 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 50 g gris
  • 1 portocala sau lamaie
Luam un recipient de plastic, in care amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat,grisul si coaja de la o portocala (se pot adauga si bucati de portocale daca doriti sa fie mai aromat). Aceasta compozitie o impartim cu ajutorul unei linguri peste compozitia cu cacao din tava (punem cate o lingura ici colo) si o dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea, pentru a fi siguri ca prajitura este coapta.
O puteti servi ca atare sau zahar pudra deasupra.
Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu