vineri, 21 martie 2014

Rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Este prima mea rulada, putin mai nereusita, dar va zic ca ii excelenta, cu multa cacao si CIOCOLATA!
 A fost totusi un desert pe placul tuturor.

Ingrediente Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema. Adaugam treptat lingurile de ulei si apa fierbinte si amestecam bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt, o adaugam in compozitia de galbenus. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare  si adaugam in compozitia de galbenus usor, cu ajutorul unei spatule. Turnam compozitia in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.
Se scoate blatul din cuptor,se ia hartia de copt si se aseaza pe un prosop curat si umed. Se ruleaza cu grija si se lasa la racit.
Intre timp preparam crema delicioasa de ciocolata.

Ingrediente crema
  • 1 plic budinca de ciocolata 
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • coaja de la o portocala
  • 100 g unt
Fierbem budinca  conform instructiunilor de pe ambalaj folosind doar 400 ml de lapte in loc de 500 ml. Lasam la racit cu o folie deasupra sau amestecand din cand in cand ca sa se raceasca mai repede. Dupa ce s-a racit budinca, adaugam untul taiat in bucatele, coaja de portocala, esenta de portocala si omogenizam bine. Se desface rulada si crema astfel rezultata, o intindem deasupra. Rulam rulada inapoi cu grija sa nu se rupa. Crema ramasa, o intindem cu ajutorul unui cutit si la urma presaram nuca macinata deasupra.
Se da rulada la rece pentru cel putin 2 ore. Se poate servi ca atare sau cu frisca peste.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu