duminică, 16 martie 2014

Risotto cu fructe de mare


Azi, m-am hotarat sa pun si aceasta reteta delicioasa cu fructe de mare. 
Prima data cand am gatit-o, nu stiam cum va iesi dar este extraordinara cu sosul de rosii, putin picant , aromat cu diverse condimente, care iau din gustul puternic al pestelui si cu garnitura de orez.

Ingrediente

  • 400 g de fructe de mare
  • 400 g de orez
  • 3-4 linguri ulei
  • o ceapa mica
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 200 ml vin alb
  • 500 ml bulion 
  • cate o lingurita de cimbru,busuioc, oregano si rozmarin
  • sare, piper
  • 1 lingura de pasta de ardei iute Eros Pista
Prima data decongelam fructele de mare astfel : le punem intr-un bol cu apa rece si le lasam cam 20 de minute la dezghetat, dupa care le scurgem cu ajutorul unei site.
Luam o tigaie mare si incingem in ea uleiul. Pe rand adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul pisat si le calim pana cand sunt translucide.( Atentie ca usturoiul se arde foarte repede, de asta este indicat sa folositi ochiul mic de aragaz). Deasupra turnam vinul si lasam sa fiarba la foc mic pana vinul se evapora. Se toarna deasupra bulionul si se adauga condimentele si lingura de pasta de ardei iute. Lasam tot sosul sa fiarba circa 15 minute la foc mic si se amesteca din cand in cand. Dupa ce sosul incepe sa se ingroase, adaugam fructele de mare.
Lasam toata compozitia sa fiarba aproximativ 25-30 de minute la foc mic si amestecam cu grija. 
Intre timp punem orezul la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj si adaugam o lingurita de knorr cu legume pentru un gust mai bun. Dupa ce orezul s-a fiert, acesta se scurge si se trece printr-un jet de apa ca sa se raceasca mai repede.
Pentru forma de orez in forma de tarta, am folosit doua forme pentru mini tarta si langa am pus sosul de rosii cu fructele de mare. Se poate servi optional cu doua felii de lamaie si putina frunza de patrunjel.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu