duminică, 16 martie 2014

Tarta cu ganache de ciocolata si zmeura


Aceasta tarta este una dintre preferatele familiei mele si a iubitului meu. Este un desert usor de facut, nu necesita mult timp ca sa il prepari si este cu MULTA ciocolata.

Ingrediente - aluat


  • 150 g unt
  • 3 linguri zahar tos
  • 250 g faina
  • 3 linguri cacao
Untul rece taiat in cubulete se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si cele 3 linguri de cacao si cu faina cernuta pana ce obtineti un aluat sfarmicios, ca si cel de biscuite, care se poate intinde cu degetele.
Aluatul se intinde in tava de copt si se introduce in frigider pentru 30 de minute. Se scoate tava din frigider, se inteapa aluatul cu furculira ca sa nu creasca aluatul foarte mult si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute.
Intre timp pregatim crema de ganache de ciocolata.

Ingrediente ganache de ciocolata
  • 100 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 80 g ciocolata neagra Heidi
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de rom
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 200-300 g zmeura congelata
Smantana lichida se pune pe foc cu ciocolata cu lapte si ciocolata neagra rupta in bucatele si se amesteca incontinuu pana ce ciocolata s-a topit toata. In aceasta compozitie se adauga cele 2 linguri de rom si pliculetul de zahar vaniliat si se amesteca pana compozitia devine cremoasa.
Se ia de pe foc si se lasa la racit 15-20 de minute amestecand incontinuu ca sa se raceasca mai repede.
Dupa ce aluatul de tarta s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam la racit. Adaugam crema de ciocolata  si ornam cu zmeura congelata. Introducem tarta in frigider pentru cel putin o ora. Se poate servi cu frisca deasupra sau ca atare. 
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu