Ingrediente blat de pandispan
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente crema
- 300 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie cu bourbon
- 250 g piure de castane dezghetat
- 2 linguri rom sau esenta de rom
- 50 g de unt
Intai preparam pandispanul. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le mixam cu cele 4 linguri de zahar pana devin ca o crema. Treptat adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare si le adaugam la compozitia de galbenusuri. Turnam compozitia intr-o tava mica, tapetata cu hartie si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. Scoatem blatul din cuptor si lasam se raceasca.
Pentru crema: Pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Lasam sa se raceasca, amestecand incontinuu. Adaugam untul, piureul de castane, cele 2 linguri de rom si mixam bine.
Intindem crema peste blatul racit si dam la rece pentru cel putin o ora.
Eu l-am servit cu frisca deasupra si un banut de ciocolata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu