duminică, 13 aprilie 2014

Tort cappuccino


Astazi este duminica Floriilor, o sarbatoare crestina inaintea Pastelui.  
Am facut acest tort in cinstea tuturor persoanelor care sarbatoresc astazi.  Va doresc multa sanatate, iubire si fericire. La multi ani!
Eu insa mai am un motiv de bucurie : am o luna de blog! Vreau sa va multumesc tuturor pentru ca ma sustineti si ca imi sunteti alaturi. Sper sa nu va dezamagesc nici in continuare si sa reusesc sa postez cat mai multe retete cu prajituri si nu numai.
In cinstea voastra va prezint acest tort delicios, cu arome fine de cafea si ciocolata, o combinatie excelenta, zic eu!

Ingrediente blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente crema
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca de frisca
  • 200 g de unt moale
  • 150 g de zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingurita Inka
Pentru decor
  • 100 g ciocolata neagra rasa
  • 1 lingurita Inka
  • 100 ml frisca
  • 1/2 plic intaritor pentru frisca
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • banuti de ciocolata
Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana devin ca o crema. Incet adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Batem albusurile tare si le adaugam la compozitia de galbenusuri.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute. Scoatem tava, luam hartia si lasam sa se raceasca.
Fierbem budinca conform instructionilor de pe ambalaj si lasam sa se raceasca.
Intre timp, mixam untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugam budinca si omogenizam bine. Impartim crema rezultata in 2 : in prima crema adaugam lingura de cacao, iar in cealalta linguritele de ness si Inka.
Asamblarea tortului
 Luam tortul racit si il taiem in doua. Peste primul blat intindem crema de cafea, punem al doilea blat si acoperim tortul cu crema de cacao.
Pentru decor, mixam frisca cu intaritorul pentru frisca si lingurita de Inka. Spritam cate o floricica deasupra  si ornam cu cate un banut de ciocolata, iar marginea tortului acoperim cu ciocolata neagra rasa. La final presaram niste scortisoara si dam tortul la rece pentru aproximativ o ora.

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. La cat mai multe luni! ^_^
    Imi place foarte mult tortul de cappuccino, chiar o sa incerc reteta ta de pasti.

    RăspundețiȘtergere