duminică, 6 aprilie 2014

Molten Lava Cake

"I am a woman of many moods and they all require chocolate"

Azi, am fost putin lenesa si nu am avut chef de nimic, insa am poftit la o prajitura cu multaaaa ciocolata. Am pus ochii demult pe aceasta reteta, dar credeam ca ii mai complicata si nu tare m-am incumetat sa o incerc. Cum vremea e cam mohorata, ploua din pacate, m-am pus pe treaba si iata ce a iesit, un desert divin. Cand am servit prajitura, semana cu un vulcan cu lava topita. 
Ingrediente pt aprox 6 buc
  • 150 g ciocolata neagra
  • 80 g unt taiat bucatele
  • 3 lingurite cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 oua intregi plus un galbenus
  • 90 g zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie
Punem ciocolata si untul la topit intr-o craticioara pe baie de aburi si amestecam incontinuu pana se omogenizeaza. Luam craticioara, adaugam esenta de vanilie si lasam compozitia sa se raceasca. 
Luam un recipient de plastic, adaugam ouale, galbenusul si le mixam cu zaharul pana isi maresc volumul si devin ca o crema. Treptat adaugam faina amestecata cu cacao si amestecam bine. Ciocolata topita o adaugam incet in compozitia de oua si omogenizam bine.
Am luat tava de briose si am uns primele 4 forme cu unt si le-am tapetat cu putina faina, (asa scria in reteta originala) iar pentru urmatoarele 2 forme am folosit hartie pentru briose.
In fiecare forma am pus aprox. 2 linguri din compozitie. Dupa ce am umplut formele , am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 11 minute. 
Le scoatem din cuptor si le asezam pe o farfurie.
Eu le-am presarat cu zahar pudra si le-am servit calde, insa se pot servi si cu fructe.
Bon Appetit!



Un comentariu: