luni, 27 octombrie 2014

Tort de lamaie cu fructe de padure

In acest weekend am pregatit un tort delicios de lamaie si fructe de padure pentru o prietena, care si-a tinut ziua. Ce poate fi o surpriza mai placuta decat un tort pentru o persoana speciala.

Ingrediente blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt


Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si adaugam in compozitia de galbenusuri.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute. Scoatem blatul din tava si lasam sa se raceasca.

Ingrediente crema de branza

  • 300 g branza dulce de vaca
  • 200 ml frisca lichida Dorna
  • 80 g zahar pudra
  • 1 plic intaritor de frisca
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g fructe de padure

Ingrediente crema de lamaie

  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic budinca de lamaie
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 200 g unt moale

Decor

  • flori din martipan

Mixam branza cu frisca lichida, zaharul, intaritorul de frisca si coaja de lamaie pana devin ca o crema.
Taiem blatul in doua, pe primul blat intindem crema de branza si deasupra punem fructele de padure si al doilea blat.
Preparam budinca conform instructionilor de pe ambalaj si lasam putin sa se raceasca. Adaugam in budinca bucatile de unt, zeama de lamaie si omogenizam bine cu ajutorul unui tel. Invelim tortul cu crema rezultata.
Din martipan am facut niste margarete dragute cu care am decorat tortul. Presaram deasupra tortului niste bomboane verzi, pe mijloc am pus un trandafir portocaliu si marginea tortului cu alte floricele de culoare galbena si portocalie.
Dam tortul la rece pentru cel putin o ora.
Se serveste ca atare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu