Aseara am fost putin mai energica si am pregatit niste biscuiti deliciosi de ciocolata , care merg de minune la cina sau micul dejun cu o cana de lapte, sau ( in cazul meu) dimineata langa cafeluta.
Ingrediente
- 100 g ciocolata neagra Heidi
- 160 g faina
- 40 g unt
- 40 g zahar
- 2 galbenusuri
Topim ciocolata pe baie de aburi, o turnam intr-un vas de plastic si lasam putin sa se raceasca, dupa care adaugam untul taiat bucatele si amestecam bine pana devine ca o crema.
Treptat adaugam faina, zaharul si galbenusurile si incepem sa framantam un aluat din ele. Dam aluatul la rece ( invelit in foaie de aluminiu) pentru cca. 20 de minute. Punem aluatul pe masa de lucru ( tapetata cu faina), framantam inca putin si intindem cu ajutorul unui facalet o foaie de aprox 2 mm. Decupam cu ajutorul unei forme rotunde ( eu am decupat cu cana, ca-mi era lene sa caut formele :D ), presam cu ajutorul stampilei forma dorita si le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru 8 minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam biscuitii sa se raceasca. Se servesc ca atare.
Treptat adaugam faina, zaharul si galbenusurile si incepem sa framantam un aluat din ele. Dam aluatul la rece ( invelit in foaie de aluminiu) pentru cca. 20 de minute. Punem aluatul pe masa de lucru ( tapetata cu faina), framantam inca putin si intindem cu ajutorul unui facalet o foaie de aprox 2 mm. Decupam cu ajutorul unei forme rotunde ( eu am decupat cu cana, ca-mi era lene sa caut formele :D ), presam cu ajutorul stampilei forma dorita si le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru 8 minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam biscuitii sa se raceasca. Se servesc ca atare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu