joi, 6 noiembrie 2014

Tort Mizo


Am pregatit zilele acestea inainte sa plec,un tort micut si dragut cu ciocolata, zmeura si bete Mizo( un fel de Turo Rudi sau Dots). Este un tort delicios, care il puteti pregati sau sa-l faceti cadou unei persoane dragi sau copiilor care cu siguranta se vor bucura de Dots.

Ingrediente blat


  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema ciocolata


  • 300 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca
  • 2 linguri zahar
  • 150 g unt

Decor


  • Betisoare Mizo
  • Flori din martipan
  • Perle verzi din zahar

Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat se adauga apa,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. Se scoate tava si se lasa blatul la racit
Preparam budinca intr-o craticioara conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care o dam deoparte sa se raceasca putin. Treptat adaugam untul si mixam pana devine ca o crema.
Luam blatul, il taiem in doua. Primul blat il insiropam cu 2 linguri de sirop de zmeura, punem cam jumatate din crema, zmeura si cel de-al doilea blat peste. Invelim tortul cu crema ramasa.
Marginea tortului am decorat cu betele Mizo, iar deasupra am presarat niste perlute verzi si am pus floricelele de martipan. L-am dat la rece pentru jumatate de ora....si s-a servit ca atare.
Va doresc pofta buna!



Un comentariu: