luni, 3 noiembrie 2014

Cupcakes cu dovleac

Incep saptamana aceasta frumoasa cu o reteta delicioasa cu dovleac. Daca tot a fost weekendul cu Halloween, am ales si eu o reteta de cupcakes cu dovleac, daca tot ii sezonul lor.
Este o reteta extrem de usoara, sanatoasa si gustoasa, asa ca v-o recomand cu mult drag.

Ingrediente briose


  • 250 g dovleac 
  • 3 oua
  • 80 ml ulei
  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala


Prima data taiem dovleacul in felii, dupa care-l bagam la cuptor pentru cca o ora pana se coace.  Scoatem tava si lasam sa se raceasca.Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt. La final incorporam in compozitie dovleacul pisat si coaja de portocala. Turnam compozitia in tava de briose, tapetata cu hartie speciala, si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. Se scoate tava din cuptor si se lasa briosele la racit.





Ingrediente crema

  • 200 g unt moale
  • 1 lingurita colorant verde
  • 2 linguri zahar

Decor

  • floricele de ciocolata


Mixam untul cu zaharul si colorantul pana devine ca o crema. Luam un pos si cu ajutorul lui, spritam fiecare briosa in parte. La final ornam cu floricele. Dam la rece pentru cel putin o ora.
Se servesc ca atare.
Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu