Ingrediente blat
6 oua
150 g zahar
150 g faina
90 g mac
1 praf de copt
Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si macul si amestecam cu grija cu ajutorul unei linguri de lemn.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru 40-45 de minute, dupa care lasam blatul sa se raceasca.
Ingrediente crema de branza
500 g de branza
400 ml frisca lichida
100 g zahar
1 lingurita coaja de lamaie
Mixam branza cu frisca, zaharul si coaja de lamaie pana devine ca o crema.
Ingrediente crema de lamaie
300 ml lapte
1 plic praf de budinca de lamaie
2 linguri de zahar
300 g unt moale
1 borcan compot de piersici
Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, o luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam treptat untul moale taiat in bucatele si mixam bine.
Asamblarea tortului
Taiem blatul in doua. Peste prima jumatate punem crema de branza, deasupra piersicile taiate si cel de-al doilea blat. Invelim tortul cu crema de lamaie si am decorat cu florile de martipan si literele din fondant.
Din pacate inca poza cu felia de tort nu am primit-o, dar am sa o postez zilele urmatoare. Pana atunci va doresc o zi frumoasa si...Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu