marți, 27 mai 2014

Rulada de capsuni cu iaurt si ciocolata


Ieri, am avut putin timp liber, dupa un weekend lung si solicitat, si am pregatit o rulada delicioasa cu crema de iaurt si capsuni, peste care am presarat fulgi de ciocolata. Nu pot sa va descriu cat de gustos, cremos si pufos este, dar va invit sa savurati si sa incercati aceasta reteta divina.

Ingrediente blat


  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente crema

  • 400 g iaurt cremos
  • 300 g capsuni taiati bucati
  • 200 g frisca
  • 30 g zahar
  • 50 g ciocolata de lapte razuita
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic intaritor de frisca

Decor

  • fulgi de ciocolata

Se separa galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Treptat adaugam apa si faina amestecata cu cacao si praful de copt. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si incorparam  cu grija in compozitia de galbenusuri. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute pana trece de testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt prajitura , o scoatem din tava si o lasam la racit pe un prosop umed si inrolam cu grija.

Preparam crema astfel : mixam iaurtul cu zaharul si esenta de vanilie. Batem frisca cu un plic de intaritor de frisca si adugam compozitiei de iaurt. Intr-o craticioara pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj, lasam putin sa se raceasca. Luam prima data 4 linguri din crema si amestecam bine in craticioara cu gelatina, dupa care o incorporam in intreaga crema, punem si ciocolata razuita si mixam bine ca sa se omogenizeze.

Luam blatul si intindem jumatate din crema, peste punem bucatile de capsuni si inrolam cu grija ca sa nu iasa crema. Acoperim blatul cu crema ramasa si decoram cu fulgii de ciocolata. Dam rulada la rece pentru cel putin 4 ore. Se serveste ca atare.

 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu