luni, 2 iunie 2014

Tort Delia

"The rose speaks of love silently, in a language known only to the heart."

Am terminat si a doua facultate, finally. Saptamana trecuta, am avut festivitatea si cu ocazia aceasta mi-am onorat invitatii, familia in special, care mi-au fost tot timpul alaturi si ma sustin, cu un tort special si unic, tort de trandafiri si crema de lamaie. E un tort fin cu crema delicioasa de lamaie si aroma de trandafiri, un tort rafinat care cucereste si cel mai fitos invitat.

Ingrediente blat:


  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si adaugam compozitiei de galbenusuri. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute. Dupa ce s-a copt blatul, il scoatem din tava si lasam sa se raceasca.

Ingrediente crema

  • 1 budinca de lamaie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 pachete unt
  • 200 g dulceata de trandafiri

Decor: 

  • trandafiri din martipan
Preparam budinca de lamaie conform instructiunilor de pe ambalaj. Lasam putin sa se raceasca si treptat adaugam untul taiat bucatele si omogenizam bine.Taiem blatul in doua.
 Luam primul blat, ungem cu jumatate de borcan de dulceata de trandafiri, peste care se pune 1/2 din crema de lamaie. Punem al doilea blat si acoperim tortul cu crema de lamaie ramasa, lasand putin si pentru ornat. Crema ramasa, o punem intr-un pos, spritam pe margine niste forme si decoram cu trandafiri de martipan. Dam tortul la rece pentru cel putin 1 ora si servim ca atare.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu