miercuri, 7 mai 2014

Cupcakes cu cafea

"Every morning is a perfect morning for a coffee cupcake!"

Pentru ziua de azi v-am pregatit niste cupcakese-uri delicioase de cafea, care le puteti servi alaturi de cafeluta de dimineata si nu numai. Va doresc o zi frumoasa si o saptamana usoara pana in weekend!

Ingrediente aluat

  • 80 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 240 g faina
  • 2 oua
  • 240 ml lapte
  • 20 g cafea instant ( ness)
  • 1 praf de copt

Pentru inceput mixam untul cu zaharul, adaugam cele 2 oua si amestecam bine. Incalzim putin laptele intr-o cana, adaugam cafeaua si amestecam ca sa se dizolve. Treptat adaugam continutul de lapte in compozitia de unt si faina amestecata cu praful de copt. Tapetam tava cu hartie speciala pentru briose, turnam compozitia in ea si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute, pana trece de testul cu scobitoarea. Scoatem tava si lasam briosele sa se raceasca. Intre timp preparam crema.

Ingrediente crema
  • 100 g unt moale
  • 2 lg mascarpone
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite Inka ( cafea din cereale)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Mixam untul cu mascarpone si zaharul. Pe rand adaugam Inka, scortisoara, nucsoara si esenta de vanilie si mixam bine dupa fiecare. Crema rezultata, o punem intr-un pos si spritam pe fiecare briosa. Decoram cu boabe de cafea din ciocolata homemade in cazul meu.
Pentru aproximativ 30 de boabe de cafea avem nevoie de:

  • 125 g ciocolata neagra
  • 1 lingura esenta de cafea
  • 2 lingurite scortisoara
Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam scortisoara si esenta de cafea. Turnam ciocolata in forma speciala si o dam la frigider pentru cel putin o ora.( Nu am poza din pacate cum topesc ciocolata, insa sper ca va descurcati)

La final dupa ce s-au intarit si boabele de cafea, decoram cu cate 2 boabe fiecare cupcake.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu