duminică, 11 mai 2014

Tort Martinel


Saptamana trecuta am pregatit acest tort unui copilas cu ocazia zilei de nastere. Am facut un tort simplu de branza si fructe de padure, l-am acoperit cu crema de lamaie .Mi-a iesit atata de delicios, incat nu a mai ramas nimic.

Ingrediente blat

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
Separam galbenusurile de albusuri, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca  o crema. Treptat adaugam cele 8 linguri de ulei si faina amestecata cu praful de copt. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si adaugam compozitiei de galbenusuri, amstecand cu grija cu ajutorul unei linguri de lemn. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. 
Scoatem tava din cuptor, eliminam hartia si lasam sa se raceasa.

 Ingrediente crema de branza
  • 300 g branza dulce de vaca
  • 200 ml frisca lichida Dorna
  • 80 g zahar pudra
  • 1 plic intaritor de frisca
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g fructe de padure
Ingrediente crema de lamaie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic praf budinca de lamie
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 200 g de unt taiat bucati
Decor
  • 2 biscuti Milka cu ciocolata
  • drajeuri Haribo de zmeura si mure
  • trandafiri din martipan 
  • zahar verde
Mixam branza cu frisca lichida, zaharul, intaritorul de frisca si coaja de lamaie pana devin ca o crema.
Taiem blatul in doua, pe primul blat intindem crema de branza si deasupra punem fructele de padure si al doilea blat.
Preparam budinca conform instructionilor de pe ambalaj si lasam putin sa se raceasca. Adaugam in budinca bucatile de unt, zeama de lamaie si omogenizam bine cu ajutorul unui tel. Invelim tortul cu crema rezultata.
Pe mijloc facem un cosulet din cei doi biscuti taiati pe verticala si punem mure si zmeura in interior.
Pentru trandafiri am folosit jumatate de martipan de la dr. Oetker si putin colorant rosu .


La final, am decorat cu cei doi ursuleti cumparati dintr-o cofetarie, cu trandafirii de martipan si cu zaharul verde.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu