Ingrediente
- 115 g unt rece
- 280 g faina
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- coaja de la o lamaie
- 75 g zahar
- 120 ml smantana pentru gatit
- 1 ou intreg
- 1 lingurita esenta de vanile
- 1/2 lingurita scortisoara
- 190 g afine inghetate sau proaspate
Amestecam untul rece taiat bucati cu faina amestecata cu praful de copt, sarea, coaja de lamaie, zaharul, scortisoara si oul si incepem sa framantam. Treptat adaugam smantana, afinele si amestecam bine.Dupa ce avem un fel de coca, adaugam aceasta in tava tapetata cu hartie de copt.( Eu m-am descurcat cu dosul unei linguri). Am taiat in 8 felii si am dat tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru cca 25-30 de minute, dupa care am lasat prajitura sa se raceasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu