vineri, 14 august 2015

Tort cu visine si ciocolata



Acest tort l-am pregatit iar unei persoane speciale. Este un tort mai deosebit de ciocolata, cu lichior de ciocolata, niste visine si martipan de ciocolata.
Recomand acest tort tuturor iubitorilor de ciocolata, deoarece este delicios.


Ingrediente blat


  • 10 oua
  • 10 linguri de zhar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt


Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul, faina amestecata cu cacao si praful de copt si amestecam usor cu ajutorul unei linguri de lemn. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.

Ingrediente crema ciocolata


  1. 200 g ciocolata neagra
  2. 300 g unt
  3. 200 ml lichior ciocolata
  4. 1 borcan visine fara samburi


Topim ciocolata pe baie de aburi, lasam putin sa se raceasca dupa care adaugam untul, lichiorul de ciocolata si mixam bine.

 Decor


  • 400 g martipan de ciocolata
  • trandafiri aurii din martipan
  • text din martipan
  • Perle aurii 


Asamblarea tortului

Taiem tortul in doua. Luam primul blat, punem 3/4 din crema de ciocolata, peste visinele si cel de-al doilea blat. Invelim tortul cu crema ramasa. Intindem martipanul pe masa de lucru si invelim tortul cu acesta. Am decorat cu niste trandafiri facuti de mine de culoare aurie si litere decupate din aceeasi masa de martipan.
Am dat tortul la rece peste noapte, deoarece l-am dus a doua zi la Timisoara. S-a servit ca atare si fericitul satbatorit a fost extrem de multumit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu