Blat
- 100 g nuca macinata
- 3 banane coapte
- 2 oua
- 250 g faina
- 150 g miere
- 3 linguri ulei
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
Crema de branza
- 125 g mascarpone
- 100 g branza
- 200 ml frisca lichida Dorna
- 3 linguri zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
Decor
- 1 banana
- 50 g ciocolata neagra
Mixam ouale intregi cu o lingura de zahar pana isi dubleaza volumul. Turnam compozitia de oua peste bananele amestecate cu mierea si mixam.
Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si scortisoara, uleiul si laptele.
Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru cca o ora pana trsce de testul cu scobitoarea.
Scoateti tava din cuptor si lasati "painea" sa se raceasca.
Intre timp am mixat mascarpone cu branza si frisca, am adaugat zaharul si esenta de vanilie.
Am taiat blatul in doua, am pus peste primul blat aproximativ jumatate din crema, pe urma al doilea blat si crema ramasa deasupra.
Am decorat cu felii de banane si ciocolata topita pe baie de aburi.
Se serveste ca atare!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu