Ingrediente blat
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
Crema de ciocolata
- 300 ml lapte
- 1 plic praf de budinca de ciocolata
- 2 linguri de zahar
- 200 g unt moale
- 2 linguri coniac ( Alexandrion)
- 200 g capsuni
Decor
- 500 g capsuni
- 50 g Ciocolata neagra
- Finetii sticks
Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam uleiul,faina amestecata cu praful de copt,cacao si amestecam cu grija cu ajutorul unei linguri de lemn.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute, dupa care lasam blatul sa se raceasca.
Pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si o lasam la racit. Adaugam treptat untul moale, coniacul si mixam pana devine ca o crema.
Taiem blatul de cacao in doua. Peste prima jumatate punem un sfert din crema, capsuni taiati in doua si cel de-al doilea blat. Am invelit tortul cu crema ramasa. Mie imi erau cam lungi sticksurile de finetti asa ca am taiat putin din ele. Am decorat jur-imprejur cu finetti sticks si cu capsuni proaspeti. ( am pus de asemenea cateva bucatele de finetti sticks deasupra) Topim ciocolata pe baie de aburi si stropim capsunile cu ea.
La final am pus si o frunzulita de lamaita.
Se da tortul la rece pentru cca o ora. Se serveste ca atare.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute, dupa care lasam blatul sa se raceasca.
Pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si o lasam la racit. Adaugam treptat untul moale, coniacul si mixam pana devine ca o crema.
Taiem blatul de cacao in doua. Peste prima jumatate punem un sfert din crema, capsuni taiati in doua si cel de-al doilea blat. Am invelit tortul cu crema ramasa. Mie imi erau cam lungi sticksurile de finetti asa ca am taiat putin din ele. Am decorat jur-imprejur cu finetti sticks si cu capsuni proaspeti. ( am pus de asemenea cateva bucatele de finetti sticks deasupra) Topim ciocolata pe baie de aburi si stropim capsunile cu ea.
La final am pus si o frunzulita de lamaita.
Se da tortul la rece pentru cca o ora. Se serveste ca atare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu