"How awesome to wake up to wake up to Cinnamon Rolls"
Si cum la noi in Satu Mare a inceput sa ninga iar, merg de minune cu o cana de lapte cald.
Ingrediente
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingura zahar
- 300 ml lapte caldut
- 500 g faina
- 50 unt topit
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 2 oua
Umplutura
- 100 g zahar
- 4 linguri de scortisoara
- 100 g unt
Topping
- 100 g mascarpone
- 50 g unt
- 1 plic zahar vanilat bourbon
Am amestecat drojdia cu zaharul si 2 linguri de lapte pana s-a omogenizat. Intr-un vas am pus faina, praful de budinca, compozitia de drojdie, untul topit, restul de lapte,ouale si le-am framantat. Deasupra vasului am pus un prosop de bucatarie si am lasat aluatul la cald pentru cca 1 ora, ca sa-si dubleze volumul.
Intre timp am frecat untul cu zaharul si am adaugat scortisoara. Am luat aluatul, l-am taiat in doua, dupa care l-am pus pe masa tapetata cu faina si l-am mai framanatat putin. Am intins blatul si l-am umplut cu jumatate din compozitia de scortisoara, dupa care am rulat blatul cu grija si l-am taiat in bucati.
Bucatile le-am asezat pe tava ( tapetata cu hartie de copt) si le-am uns cu unt deasupra. La fel am procedat si cu cealalta jumatate de aluat.
Am dat tava dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru cca 15-20 de min pana s-au rumenit.
Intre timp am topit untul cu mascarpone, la care am adaugat si zaharul vanilat.
Am scos melcii din cuptor si am turnat deasupra toppingul de branza si le-am lasat sa se raceasca.
I-am servit ca atare cu o ceasca de lapte.
Va doresc o zi frumoasa dragii mei si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu