Ingrediente blat
( pt un tort de diam 26 cm)- 600 g miez de dovleac
- 200 g unt moale
- 150 g zahar
- 4 oua
- 225 ml chefir
- 350 g faina
- 1 1/2 plic praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita ghimbir ras
Dovleacul l-am pus la copt pentru 40 de min la 180 de grade Celsius. Dupa ce s-a copt, i-am scos miezul si l-am pisat. Deasupra am presarat scortisoara si ghimbirul ras.
Am mixat untul cu zaharul, pe urma am adaugat pe rand cate un ou intreg, chefirul si faina amaestecata cu praful de copt si bicarbonatul si dovleacul pisat. Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartei de copt si am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 50 de minute. Am scos tava si am lasat blatul sa se raceasca.
Ingrediente crema de branza
- 400 g branza
- 200 ml frisca lichida
- 200 g mascarpone
- 1 lingurita esenta de portocale
- 100 g zahar
coaja rasa de la o portocala
Am mixat toate ingredientele de mai sus pana au devenit ca o crema fina.
Decor
- 2 portocale
- 1 plic gelatina
- 250 m apa
Am luat blatul de tort, iar peste am pus crema de branza.
Am preparat gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Portocalele le-am taiat felii si le-am pus deasupra cremei de branza. Am turnat gelatina peste si am lasat la rece pentru circa o ora.
Se serveste ca atare. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu