Ingrediente pt 12 buc
- 230 g unt
- 100 g zahar
- 4 oua
- 240 g faina
- 40 g nuca macinata
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara
- 5 linguri suc de mandarine
- 1 mandarina taiata in bucati
Glazura
- 200 g ciocolata neagra
- 1 esenta de portocale
Mixam untul cu zaharul pana devine ca o crema. Treptat adaugam ouale intregi, faina amestecata cu nuca,praful de copt si scortisoara, sucul de mandarine si mandarina taiata bucati. Tava o tapetam cu ulei si faina.Cu ajutorul unei linguri, punem in fiecare forma compozitia rezultata.Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pt cca 30 de minute. Scoatem prajiturile din tava si le lasam sa se raceasca.
Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam esenta de portocale si turnam pe fiecare guguluf. La final lasam ciocolata sa se intareasca.
Se servesc ca atare. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu