duminică, 7 septembrie 2014

Tort tati ( diabetici )



"A dad is someone who wants to catch you before you fall but instead picks you up, brushes you off, and lets you try again."


Azi ii ziua taticului meu,care implineste frumoasa varsta de 54 de ani.
Un tata te invata sa nu uiti de unde ai plecat si iti ofera incredere pe drumul ce il urmezi. Tu m-ai invatat cum sa ma port, cum sa vorbesc, cum sa urc fiecare treapta a vietii cu fruntea sus si sa port cu onoare numele tau. Multumesc pentru tot ce m-ai invatat. La multi ani, tata!
Cu ocazia acestei aniversari, i-am pregatit un tort de ciocolata pentru diabetici si fructe amestecate ( de padure si visine).

Ingrediente blat

5 oua
4 linguri rase de zahar de mesteacan
2 linguri ulei
3 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt

Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul, faina amestecata cu cacao si praful de copt si amestecam usor cu ajutorul unei linguri de lemn. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.

Crema de ciocolata 1

300 ml lapte
1 lingurita zahar de mesteacan
1 plic budinca de ciocolata
150 g unt moale
100 g fructe amestecate ( congelate)

Preparam budinca conform instructionilor de pe ambalaj. Lasam putin sa se raceasca, adaugam treptat untul taiat bucatele si mixam bine pana devine ca o crema.
Taiem blatul in doua. Prima parte o insiropam cu 2 linguri de sirop de visine, adaugam un sfert din crema de ciocolata si fructele, si punem cel de-al doilea blat deasupra si acoperim tot tortul cu crema ramasa.

Crema de ciocolata 2

50 g ciocolata diabetici 75% cacao
50 g unt

Decor

Flori din ciocolata (100g ciocolata)

Topim ciocolata pe baie de aburi si o turnam intr-un recipient de plastic ca sa se raceasca putin. Adaugam untul taiat bucatele si amestecam bine.
Punem crema intr-un pos si facem niste modele pe tort. Marginea tortului,o acoperim cu ciocolata rasa.
Pentru decor am topit ciocolata diabetici 75 % cacao pe baie de aburi si le-am turnat in forme de floricele si dam forma la rece pentru jumatate de ora. Decoram tortul cu floricelele si il dam la rece pentru cel putin o ora. Se serveste ca atare.
Pofta buna!



2 comentarii: