sâmbătă, 27 septembrie 2014

Tort de cafea si ciocolata


Nu prea am avut timp in ultima saptamana sa postez, deoarece tot eram plecata din localitate. Ba prin Timisoara, ba prin Cluj si Dej, ba prin vecinatate pe la Matèszalka, am cam strengarit sa spun asa.
Tortul acesta nu l-am dus la timp, insa prietena mea nu s-a suparat de surpriza nici in cea de-a doua zi dupa ziua ei...hihihi:)
Este un tort delicios, cu un blat pufos de cacao si cafea, umplut cu crema de ciocolata si visine din visinata si l-am invelit cu o crema divina de ciocolata cu cafea. Vorba Florinei ( prietena mea draga) "Tortul se topeste in gura"...

Ingrediente blat


  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura nescafe
  • 1 lingurita praf de copt


Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, treptat se adauga uleiul,faina amestecata cu cacao, cafea si praf de copt.
Separat batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si o lingurita de zahar.
Amestecam albusurile cu compozitia de galbenusuri usor cu ajutorul unei linguri de lemn si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam blatul la racit.

Crema 1


  • 1/2 plic praf de budinca de ciocolata
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura de zahar
  • 100 g unt taiat bucatele
  • 125 g visine din visinata

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj si lasam sa se raceasca putin in apa rece. Treptat adaugam untul taiat bucatele si mixam bine, sa nu rama cocolosi.

Crema 2


  • 100 g ciocolata cu cafea Heidi
  • 200 g unt moale
  • 2 linguri coniac

Topim ciocolata pe baie de aburi. Turnam compozitia intr-un recipient de plastic si lasam sa se raceasca. Treptat adaugam untul si coniacul si mixam bine.

Decor


  • Boabe de cafea din ciocolata (50g ciocolata neagra)

Asamblarea tortului

Topim ciocolata pentru boabele de cafea pe baie de aburi, iar apoi umplem fiecare forma cu compozitia de ciocolata. Dam forma la rece aprox. 20 de minute.
Taiem Tortul in doua. Luam primul blat, intindem prima crema si deasupra punem  visinele. Luam cel de-al doilea blat si invelim tot tortul cu cea de-a doua crema. Decoram tortul cu boabele de cafea din ciocolata.
Se serveste ca atare. 
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu