duminică, 14 septembrie 2014

Tort Alex


So...there's this boy  and the way he laughs makes me smile, and the way he talks gives me butterflies and just everything about him Makes me happy...i actually think...i love him.



Acest tort l-am facut cu ocazia zilei de nastere, a prietenului meu, Alex. El este persoana, care m-a convins sa fac blogul, sa incerc sa scriu cate o reteta si sa continui sa scriu ca nu am nimic de pierdut. Iti multumesc ca ma sprijini, ca ma iubesti si ca imi esti alaturi. La Multi Ani!
Este un tort simplu de ciocolata ( adora ciocolata) cu fructe de padure si multe batoane kitkat.

Ingrediente blat

6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
4 linguri faina 
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt

Se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul, mixand bine, si faina amestecata cu praful de copt si cacao, amestecand cu grija cu ajutorul unei linguri de lemn.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.

Ingrediente crema

300 ml lapte
2 linguri zahar
1 plic praf de budinca de ciocolata neagra
300 g unt moale

Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Punem craticioara cu budinca in apa rece si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Adaugam untul moale taiat bucatele si mixam pana devine ca o crema.

Decor

200 g fructe de padure
11 pachete kitkat ( 8 normale si 3 albe)
1 plic gelatina rosie
250 ml apa

Taiem blatul in doua. Primul blat il insiropam cu sirop de zmeura, punem un sfert din crema si deasupra asezam fructele.
Peste vine al doilea blat si invelim tortul cu crema de ciocolata si inca un strat de fructe de padure. 
Preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si turnam deasupra fructelor. Marginea tortului am imbracat-o cu kitkat. Se da tortul la rece pentru cel putin o ora. Se serveste ca atare sau cu frisca deasupra. 
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu