vineri, 27 iunie 2014

Tort de zmeura


Am revenit astazi cu reteta promisa. Am pregatit ieri acest tort divin de zmeura si mascarpone unor prieteni dragi mie, care s-au bucurat foarte tare de surpriza facuta. 
Este un tort delicios de vara, cu zmeura proaspata, culeasa din gradina, crema de mascarpone si frisca, hmmm...un deliciu, nu altceva. 

Ingrediente blat

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt


Pt insiroparea blatului

  • 3-4 linguri lichior de fructe de padure


Ingrediente crema

  • 300 g zmeura proaspata
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida 
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 2 plicuri intaritor de frisca


Decor

  • aprox 50 g zmeura
  • 100 g de piscoturi
  • Figurine de martipan



Pentru inceput am preparat blatul astfel :
separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacao. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si adaugam in compozitia de galbenusuri.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute. Scoatem blatul din tava si lasam sa se raceasca.
Intre timp preparam crema de zmeura.
Dam zmeura prin blender si facem un piureu, dupa care adaugam intr-un bol in care am pus crema de mascarpone, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana devine ca o crema. Treptat turnam frisca lichida in compozitie si  intaritorul pentru frisca pana incepe sa se intareasca.

Asamblarea tortului

Prima data taiem blatul in doua, pe urma insiropam primul blat cu lichior si adaugam cam jumatate din crema de zmeura. Punem al doilea blat peste si acoperim tortul cu crema ramasa. Decoram tortul cu zmeura si figurinele din martipan (facute tot de mine), iar marginea o acoperim cu piscoturile taiate in doua.
Se da la frigider pentru cel putin o ora si se serveste ca atare.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu