luni, 16 iunie 2014

Tort de ciocolata cu visine

     

"Chocolate is health food for the soul" Miranda Gray

Raspunsul meu la aceasta reteta este ciocolata. Nu conteaza intrebarea.
Incep aceasta saptamana minunata cu o reteta noua, un tort gustos de ciocolata  cu visine, care l-am facut sambata. Eu cu mama suntem innebunite dupa ciocolata si incerc sa combin cat mai multe retete cu fructele de sezon. Asa ca va invit sa incercati acest tort delicios cu crema de ciocolata neagra si visine.

Ingrediente blat

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao si omogenizam bine. Separat batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si amestecam cu compozitia de galbenusuri.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute. Scoatem tava si lasam blatul la racit.

Ingrediente crema

  • 300 g unt
  • 80 g ciocolata neagra Heidi 85 % cacao

In plus mai avem nevoie de 

  • 50 ml cafea
  • 350 g visine fara samburi

Decor

  • 5 trandafiri din napolitana Dr. Oetker
  • 100 g ciocolata amara Schogetten
Topim ciocolata pe baie de aburi si lasam sa se raceasca. Treptat adaugam untul taiat bucati si mixam pana devine ca o crema.
Taiem blatul in doua. Insiropam primul blat cu cafea, intindem cam jumatate din crema, punem visinele si cel de-al doilea blat deasupra. Acoperim tortul cu crema ramasa si decoram cu bucatile de ciocolata si trandafirii din napolitana. Dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore.


Se serveste ca atare.


Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu