luni, 23 iunie 2014

Cupcakes cu ciocolata si cirese

Everyone loves me, I'm a cherry cupcake

Pentru aceasta saptamana minunata, v-am pregatit niste cupcakes-uri delicioase de cirese . Nu am reusit sa stau foarte mult prin bucatarie in acest weekend, ca mai si invat pentru licenta, dar sper sa va surprind cu aceste prajituri delicioase cu gem de cirese (proaspat facut de bunica mea draga)

Ingrediente aprox. 20 briose

  • 4 oua
  • 210 g unt
  • 180 g ciocolata neagra 85 % caco
  • 150 g zahar
  • 1lingura cacao
  • 1/2 borcan gem de cirese
  • 1/2 plic praf de copt


Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi, dupa care lasam putin sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul si adaugam compozitia de ciocolata. Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Tapetam tava de briose cu hartie speciala si turnam peste fiecare cam 1 lingura de compozitia de ciocolata, deasupra o lingurita de gem de cirese si deasupra inca o lingura din compozitie. Asa facem pentru toate cele 12 forme.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute pana trece de testul cu scobitoarea. Atentie! Mijlocul va fi usor umed din cauza compozitiei de gem. Scoatem briosele din tava si le lasam la racit.

Ingrediente crema

  • 200 g unt
  • 3-4 linguri gem de cirese
  • 2 linguri zahar 
Decor
  • cirese cu codita
  • 50 g ciocolata neagra 85 % cacao


Mixam untul cu zaharul si gemul de cirese pana devin ca o crema. Luam cate o briosa si spritam cu ajutorul unui pos crema peste fiecare. Topim ciocolata pe baie de aburi, se baga fiecare cireasa in ea si  lasam sa se intareasca. Decoram cupcakes-urile cu ciresele si servim ca atare.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu