Ingrediente blat
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente crema
- 500 g piureu de castane
- 200 g unt
- 2 linguri coniac
- 300 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
Glazura
- 100 g ciocolata
- 2 linguri ulei
Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul, faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor . Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.
Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.
Mixam piureul cu untul. Pregatim budinca de bunica conform instructiunilor de pe ambalaj, o lasam sa se raceasca putin dupa care o adaugam in compozitia de castane si amestecam bine.
Punem crema peste blat si dam la rece pana facem glazura de ciocolata.
Topim ciocolata pe baie de aburi, dupa care amestecam cu cele doua linguri de ulei.
Turnam ciocolata deasupra prajiturii si dam la rece din nou pana se intareste glazura.
Se taie felii si se serveste ca atare.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu