miercuri, 8 iulie 2015

Tort diabetici cu ciocolata, zmeura si afine

Am pregatit acest tort pentru o doamna draguta zilele trecute. Este un tort facut din zahar de mesteacan, mai mult pt persoanele care au diabet dar si de ceilalalte persoane care prefera torturile nu foarte dulci.


Ingrediente blat


  • 5 oua
  • 4 linguri rase de zahar de mesteacan
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt


Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul, faina amestecata cu cacao si praful de copt si amestecam usor cu ajutorul unei linguri de lemn. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.

Ingrediente crema

Crema de ciocolata 

  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita zahar de mesteacan
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 150 g unt moale
  • 50 g zmeura
  • 100 g afine


Preparam budinca conform instructionilor de pe ambalaj. Lasam putin sa se raceasca, adaugam treptat untul taiat bucatele si mixam bine pana devine ca o crema.
Taiem blatul in doua. Prima parte o insiropam cu 2 linguri de sirop de visine, adaugam un sfert din crema de ciocolata si fructele, si punem cel de-al doilea blat deasupra si acoperim tot tortul cu crema ramasa.

Crema de ciocolata 2


  • 180 g ciocolata diabetici 85% cacao
  • 30 g unt


Decor

  • Flori din martipan

Topim ciocolata pe baie de aburi si o turnam intr-un recipient de plastic ca sa se raceasca putin. Adaugam untul taiat bucatele si amestecam bine. Turnam ciocolata deasupra tortului si dam la rece pentru cca 30 de minute.

 Decoram tortul cu floricelele si il dam la rece din nou pt o ora. Se serveste ca atare.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu