sâmbătă, 14 martie 2015

Tort de morcovi cu lamaie


Azi incep cu o mica povestioara...A fost odata ca niciodata,o fata care si-a luat pentru prima data inima in dinti si si-a creat pentru prima data un blog, pe care sa posteze diferite retete de prajituri, torturi, fursecuri, briose,etc pe care le testeaza, le combina si creeaza acasa. Initial nu a avut foarte multa incredere in sine si nici foarte multe retete, insa incet, incet cu sprijinul prietenilor si a familiei ( cobailor le zic eu) a prins curajul de a incerca de fiecare data cate ceva nou si sa va incante cu ceva homemade, gustos si usor de facut.
 Asta e povestea mea, sunt mandra ca am realizat atat de multe intr-un an, chiar daca am avut zile in care nu aveam chef sa postez sau nu am avut timpul necesar de a pregati ceva din cauza serviciului si a facultatii pe care o urmez inca. Sunt fericita pentru faptul ca le-am demonstrat oarecum persoanelor care ma descurajau incontinuu ca pot si ca sunt in stare sa creez si sa fac ceva nou, gustos si simplu. Ca si orice incepator am avut si eu de asemenenea momente in care nu-mi reuseau perfect retetele pe care le faceam, insa nu m-am dat batuta. Nu am urmat inca cursuri de patiserie,desi m-am gandit la asta deoarece prietena mea ma bate la cap cu asta, insa poate pe viitor cine stie. Tot ceea ce fac, pregatesc din pasiune si din suflet. Azi blogul meu implineste un an si sunt foarte fericita. In cinstea voastra, a cititorilor mei, am pregatit un tort simplu, asa cum v-am obisnuit desigur, imbunatatit insa de anul trecut, de morcovi cu lamaie.


Ingrediente blat
450 g morcovi razuiti
100 g unt moale
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
5 oua
200 g faina
80 g nuca macinata
1 praf de copt
coaja rasa de la o portocala

Ingrediente crema
300 ml lapte
1 plic praf de budinca de lamaie
2 linguri de zahar
300 g unt

Decor
flori si frunze de martipan
fluturi din martipan

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam treptat cate un ou intreg. Incet punem faina amestecata cu praful de copt, morcovii razuiti amestecati cu coaja rasa de portocale si nuca macinata.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru o ora. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul la racit.
Intre timp preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa ce e gata lasam budinca sa se raceasca. Adaugam treptat untul moale si mixam pana devine ca o crema.
Taiem blatul de morcovi in doua, peste primul blat punem aprox jumatate din crema si cel de-al doilea blat. Invelim tortul cu crema ramasa. Am dat tortul la rece pentru circa o ora ca sa se intareasca crema. Pe urma am decorat cu florile, frunzele si fluturasii de martipan.
L-am servit ca atare.

Si daca tot e sarbatoare...azi am facut si eu poza cu tortul! Va doresc pofta buna!

2 comentarii: