duminică, 22 martie 2015

Tarta cu lamaie si zmeura

 Ieri m-am apucat cu mama si buni sa facem curatenia inainte de Pasti, deoarece anul acesta le tinem pe amandoua, si pe cele catolice si cele ortodoxe. Multa lume mi-a spus ca de ce nu fac prajituri de post, sincer sa va spun, eu tin postul catolic si acesta nu are restrictii atat de drastice ca si cel ortodox.
Azi ca invit sa incercati aceasta reteta rapida de tarta. La noi e destul de inorat afara, asa ca am savurat o felie mare de tarta cu lamaie si zmeura cu frisca deasupra si cred ca voi lenevi putin.

Ingrediente blat

200 g faina
120 g unt rece
60 g zahar
1 ou

Crema 

3 galbenusuri
125 g zahar
50 g unt topit
250 ml smantana
4 linguri faina
Coaha si zeama de la o lamaie
150 g zmeura


Framantam untul cu faina, zaharul si oul, pana obtinem un aluat. Dam aluatul la rece pentru jumatate de ora. Ungem tava de tarta cu unt. Luam aluatul, il punem pe masa tapetata cu faina si cu ajutorul unui facalet intindem aluatul, pe care il punem pe urma in tava. Dam tava la cuptotul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru cca 10 minute.
Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam untul topit, smantana, zeama de lamaie, coaja de lamaie si faina. Luam blatul si turnam deasupra crema de lamaie,iar peste punem zmeura. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 40 de minute. 
Scoatem tava si lasam tarta sa se raceasca complet. Se poate servi ca atare sau cu multa frisca deasupra.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu