Ingrediente :
- 6 mere
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 100 g nuca macinata
- 150 g de gem de caise
- 1 lingura scortisoara
Pt blat avem nevoie de :
- 10 oua
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
Decojim merele, le taiem bucati si le dam la cuptor la 180 de grade Celsius cca 10-15 min. Intre timp topim zaharul impreuna cu untul intr-o craticioara de 3 l (lata) pana se topeste cu totul,peste punem merele , turnam gemul de caise si presaram deasupra scortisoara si nuca.
Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu grija cu ajutorul unei linguri de lemn. Turnam compozitia peste mere si dam oala la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru circa 1 ora. Se scoate blatul din oala si se lasa la racit. Eu am lasat blatul peste noapte sa se raceasca.
Se serveste ca atare sau cu frisca deasupra. Pofta buna!
Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu grija cu ajutorul unei linguri de lemn. Turnam compozitia peste mere si dam oala la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru circa 1 ora. Se scoate blatul din oala si se lasa la racit. Eu am lasat blatul peste noapte sa se raceasca.
Se serveste ca atare sau cu frisca deasupra. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu