miercuri, 24 decembrie 2014

Turta dulce

Am inceput de ieri cu pregatirile de Craciun, cu impodobirea bradului, a casei si coacerea turtei dulce si a altor dulciuri diverse, care le voi posta zilele urmatoare.
E vremea colindelor si a bucuriei cand Minunea Nasterii Mantuitorului cuprinde sufletele si innobileaza.
Va doresc un Craciun ca povesti cu multa caldura in suflet, voie buna si un brad plin de cadouri.
Sarbatori Fericite!


Ingrediente
340 g faina
120 g unt rece
200 g miere
2 galbenusuri
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 lingurite amestec condimente pentru turta dulce


Framantam un aluat din faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si condimentele, untul rece, mierea, galbenusurile, din care va rezulta un aluat lipicios pe care il dam peste noapte la rece.
A doua zi, luam aluatul si il punem pe masa tapetata cu faina, mai framantam putin, intindem o foaie de circa 5 mm, dupa care taiem cu formele dorite.
Punem prajiturelele pe tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 12-15 min.
Se servesc alaturi de un pahar cu lapte sau o ceasca cu cafea.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu