miercuri, 17 decembrie 2014

Cupcakes cu cocos si ciocolata

Ho ho ho se aproprie Craciunu cu pasi repezi....si cu cat se aproprie sarbatorile de iarna cu atat am mai mult de lucru, insa mai reusesc sa fac putin cat de putin prin bucatarie.cu toata oboseala acumulata.

Ingrediente briose


  • 120 g unt
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 g cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 150 ml lapte

Ingrediente crema


  • 300 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de ciocolata
  • 2 linguri de zahar
  • 300 g unt moale

Decor 


  • Fulgi de zapada
  • Stelute
  • Perle


Mixam untul cu zaharul pana devine ca o crema. Treptat adaugam ouale intregi, faina amestecata cu praful de copt, laptele si fulgii de cocos si mixam bine.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie speciala pt briose si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru cca 20-25 de minute, dupa care scoatem tava si lasam briosele sa se raceasca.

Intre timp preparam crema. Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, luam craticioara de pe foc si lasam budinca sa se raceasca.
Adaugam treptat untul moale taiat bucatele si mixam bine pana devine ca o crema.
Luam briosele, punem crema intr-un pos si o spritam pe fiecare briosa in parte.
Am decorat briosele cu stelute,fulgi de zapada din bomboane si cu stelute din ciocolata alba.
Se da la rece pentru jumatate de ira si se serveste ca atare.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu