miercuri, 6 august 2014

Tort Diana


Azi am revenit cu un tort aniversar, care l-am daruit cu mult drag prietenei mele bune, Diana, de ziua ei. La multi ani, Didi!!! ❤️❤️❤️
I-am pregatit aceasta supriza mai repede, in weekend, inainte sa plece in concediu si s-a bucurat foarte tare. Acesta un tort fin si delicios de ciocolata, vanilie si zmeura. Este cel mai frumos cadou, care il puteti face unei persoane dragi.

Ingrediente blat cacao


  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar 
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente blat simplu


  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Pregatim primul blat cel de cacao.
Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga treptat uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si amestecam cu compozitia de galbenusuri.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute.

Tot asa pregatim si cel de-al doilea pandispan simplu, la fel ca si pe cel de ciocolata. Dupa ce s-au copt, le lasam sa se raceasca.


Ingrediente crema ciocolata


  • 300 ml lapte 
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 2 linguri zahar
  • 200 g unt moale

Ingrediente crema vanilie


  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 400 g unt moale

Preparam pe rand cele doua budinci conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-au racit putin, adaugam in crema de ciocolata 200 g de unt, iar in cea de vanilie 400 g unt si omogenizam bine.

In plus avem nevoie de:

300 g zmeura
Sirop de zmeura

Decor
Flori de martipan

Asamblarea tortului
Taiem blatul de cacao si pandispanul simplu in doua. Luam prima jumatate de pandispan simplu, insiropam cu siropul de zmeura si punem jumatate din crema de ciocolata si jumatate din cantitatea de zmeura peste. Deasupra asezam un blat de cacao si intindem un sfert din crema de vanilie peste. Pe urma punem iar un blat de cacao cu crema de ciocolata si zmeura si al doilea blat de pandispan simplu. Invelim tortul cu crema de vanilie si decoram cu florile de martipan.
Se da la frigider pentru cel putin o ora.
Se serveste ca atare.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu