marți, 15 septembrie 2015

Inima cu ciocolata si pere

Pentru acest inceput de toamna v-am pregatit o reteta speciala cu multa dragoste, o inima cu pere si ciocolata.

Ingrediente
250 g unt moale
150 g zahar
4 oua
250 g faina
140 ml suc de zmeura ( sirop de zmeura 100 ml + 40 ml apa)
1 lingurita scortisoara
3 linguri cacao
1 plic praf de copt
3 pere ( mai micute taiate felii)

Mixam untul cu zaharul pana devine ca o crema, treptat adaugam ouale intregi, faina amestecata cu praful de copt,cacao, scortisoara si turnam sucul de zmeura.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, deasupra punem feliile de pere, mai presaram deasupra putina scortisoara si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru cca o ora ( pana trece de testul cu scobitoarea)
Scoatem tava din cuptor, prajitura din tava si lasam sa se raceasca.

Crema Finetti


  • 250 mascarpone
  • 3 linguri Finetti
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • bilute ciocolata
Intre timp pregatim crema. Mixam bine mascarpone cu finetti si lichior de ciocolata.
Invelim prajitura cu crema si decoram cu bilute. ( Eu eram pe fuga si nu am apucat sa dau prajitura la rece).
Se serveste ca atare cu multa dragoste.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu