marți, 29 iulie 2014

Tort de mere si crema de lamaie

                                                 
In aceasta saptamana minunata v-am pregatit un tort de mere delicios cu crema de lamaie. Este un tort usor de facut si sigur va fii indragit de toata familia.

Ingrediente blat

500 g zahar
500 g faina
500 g mere rase
100 ml ulei
2 oua
1 pumn nuci taiate marunt
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat

Se freaca zaharul si zaharul vanilat cu ouale intregi pana isi dubleaza volumul. Treptat se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt, merele rase si nucile taiate marunt si se amesteca usor cu ajutorul unei spatule.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru circa 40-50 de minute pana trece de testul cu scobitoarea. Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca.

Ingrediente crema

300 ml lapte
1 plic budinca de lamaie
2 linguri zahar
zeama de la 1/2 lamaie
2 pachete de unt

Decor

stelute din bomboane
1/2 mar

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-a racit putin, se adauga untul taiat bucatele, zeama de lamaie si se mixeaza usor.
Taiem blatul in doua : peste primul blat intindem cam un sfert din crema, punem al doilea blat si invelim tortul cu crema ramasa, lasand putin pentru decor. Crema ce a ramas o punem intr-un pos si spritam cateva modele deasupra tortului, punem stelutele si in mijloc marul taiat in jumatate.
Se serveste ca atare.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu