marți, 22 iulie 2014

Tort de iaurt cu nectarine

Am ales de aceasta data sa fac un tort usor de iaurt si nectarine. Este un tort racoritor si delicios pentru zilele toride de vara. M-am grabit un pic ca sa-l termin (recunosc) si cum era si foarte cald mi s-a topit un pic marginea(din pacate) asa ca am facut poza din frigider. Nu-i cea mai reusita poza, va zic sincer, dar are acest tort un gust..hmmmm :)

Ingrediente blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt


Ingrediente crema iaurt

  • 250 g iaurt de piersici
  • 250 g iaurt Danone Cremoso
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca
  • 1 plic gelatina
  • 500 g nectarine taiate felii


Ingrediente crema vanilie


  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 200 g unt taiat cubulete

Decor

  • margarete si frunze din napolitane Dr. Oetker
  • stelute din bomboane

Incepem cu pregatirea blatului. Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Treptat adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si o lingurita de zahar si le adaugam compozitiei de galbenusuri. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.
Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca.
Pentru crema de iaurt amestecam cele doua feluri de iaurt, preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si o amestecam in compozitia de iaurt. Mixam frisca lichida cu intaritorul si cu ajutorul unei spatule o adaugam treptat in compozitia cealalta. Dam crema la rece pana o pregatim pe cea de vanilie.
Pentru crema de vanilie preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj cu 300 ml de lapte si cele 2 linguri de zahar. Pe urma adaugam untul si omogenizam bine pana devine ca o crema.
Asamblarea tortului:
Taiem blatul in doua. Pe primul blat intindem jumatate din crema de iaurt, peste care punem nectarinele taiate,  iar peste cealalta jumatate din crema si al doilea blat. Invelim tortul cu crema de vanilie si decoram cu margarete si stelute din bomboane. Dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore.
Se serveste ca atare.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu