Am facut iar renumitele cosulete ( reteta o gasiti aici ) si cateva impletituri in care maine voi aseza ouale rosii.
Ingrediente
Pt 6 bucati avem nevoie de:
500 g faina pt cozonac
30 g drojdie proaspata
6 linguri zahar
300 ml lapte caldut
70 g unt topit
2 galbenusuri
Coaja de la o lamaie
Intr-un vas punem faina, deasupra turnam laptele, untul topit,punem 2 galbenusuri, cele 4 linguri de zahar si compozitia de drojdie si framantam din toate aceste ingrediente un aluat.
Am pus un prosop de bucatarie deasupra vasului si l-am lasat la dospit cca o ora.
Punem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si mai framantam putin. Impartim in 6.
Luam o bucata de aluat,pe care o taiem din nou in doua, formam din ea niste serpisori, dupa care le impletim si le incolacim. Le-am asezat pe o hartie de copt si le-am lasat sa se odihneasca inca jumatate de ora.
Continuam asa si cu restul bucatilor de aluat. La sfarsit ungem colaceii cu amestecul dintre un galbenus si 2 linguri de lapte, iar peste punem bombonelele.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute, dupa care le-am lasat sa se raceasca peste noapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu