vineri, 25 martie 2016

Colacel impletit

M-am apucat de aseara sa pregatesc cate ceva pentru masa de paste :)
Am facut iar renumitele cosulete ( reteta o gasiti aici ) si cateva impletituri in care maine voi aseza ouale rosii.

Ingrediente
Pt 6 bucati avem nevoie de:
500 g faina pt cozonac
30 g drojdie proaspata
6 linguri zahar
300 ml lapte caldut
70 g unt topit
2 galbenusuri
Coaja de la o lamaie
Punem drojdia intr-un vas sau eu am pus-o intr-o cana,peste punem doua linguri de zahar si lasam sa stea cca 5 min ca sa inmoaie. Incalzim laptele cat sa fie caldut si adaugam cam 50 ml lapte peste compozitia de drojdia si lasam deoparte pt cca 10 min.( isi va dubla volumul)
Intr-un vas punem faina, deasupra turnam laptele, untul topit,punem 2 galbenusuri, cele 4 linguri de zahar si compozitia de drojdie si framantam din toate aceste ingrediente un aluat.
Am pus un prosop de bucatarie deasupra vasului si l-am lasat la dospit cca o ora.
Punem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si mai framantam putin. Impartim in 6.
Luam o bucata de aluat,pe care o taiem din nou in doua, formam din ea niste serpisori, dupa care le impletim si le incolacim. Le-am asezat pe o hartie de copt si le-am lasat sa se odihneasca inca jumatate de ora.
Continuam asa si cu restul bucatilor de aluat. La sfarsit ungem colaceii cu amestecul dintre un galbenus si 2 linguri de lapte, iar peste punem bombonelele.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute, dupa care le-am lasat sa se raceasca peste noapte.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu