joi, 19 noiembrie 2015

Prajitura rasturnata cu banane


Am pregatit o prajitura rapida cu banane, ca aveam cateva acasa deja prea moi si nu vroiam ca sa mi se strice.

Ingrediente

  • 175 g iaurt
  • 70 g unt
  • 140 g zahar pudra
  • 3 banane coapte
  • 2 oua
  • 140 g faina
  • 80 g nuca
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura scortisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie

Se mixeaza untul cu zaharul pudra, dupa care se adauga ouale intregi, iaurtul, faina mestecata cu praful de copt si bicarbonatul,nuca. Taiem feliile de banane de-a lungul si le stropim cu zeama de lamaie.Tapetam cu tava mica cu hartie de copt, punem feliile de banane, presaram deasupra 2 linguri de zahar brun si lingura de scortisoara si turnam compozitia deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru cca 40-50 de minute pana trece de testul cu scobitoarea.
Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca putin (aprox 10-15 min)  dupa care o intoarcem si o lasam sa se raceasca cu totul.
Am taiat prajitura felii si am servit cu sirop de artar sau cu frisca deasupra.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu